torsdag 19 juli 2012

Lite lek. Lite mat.






Vi har haft några riktigt lata dagar nu sen vi kom hem från stan.
Och solen har visat sig också!

Härom dagen gjorde vi en helt fantastisk bouillabaisse.
Alltså mat, va gott det kan vara!
Detta blev det, så där så man liksom bara njöt och njöt.
(sen att vi fick kasta i oss maten mot slutet pga ett barn som var trött och ville sova och den andra för att den skulle spela tv-spel...) 
Mild är den också, så barnen gillar den.
Vi brukar freestyla lite och ha i lite olika saker varje gång men här kommer ett recept.

1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
(8 st musslor med skal)
600 g fiskfilé av blandad sort
smör och rapsolja
1 burk krossade tomater
1-2 dl torrt vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1-2 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1 pkt saffran, 0,5 g
100-200 g skalade räkor
4 msk hackad persilja
1 dl créme fraiche

Gör så här:

1. Skala och hacka löken och vitlöken. (Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslorna som inte stänger sig när man knackar  på skalet)

2. Fräs lök och vitlök i smör och rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, buljong, timjan, fänkål och saffran.

3. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka i ca 5 min. Dela fisken i bitar och lägg i den. Sjud i 3-4 min.

4. Tillsätt räkorna, persilja och cremé fraiche.

ÄT!!!


 



2 kommentarer:

  1. hah, astrid ser så stor och självständig ut på första bilden! fastän i miniatyr, då..<3

    SvaraRadera
  2. hah, astrid ser så stor och självständig ut på första bilden! fastän i miniatyr, då..<3

    SvaraRadera