fredag 1 februari 2013

Kikärtsgryta

Här om dagen, tror det var i tisdags, så satt jag på eftermiddagen och hade noll inspiration till mat. Absolut noll. Jag hade inte planerat någon mat och jag var dessutom sjuuuukt hungrig. Då, som från ovan, läste jag Lisa Bjärbos blogg och där dök det upp. ETT RECEPTINLÄGG! Det verkade dessutom gott, billigt och snabblagat - precis det jag var ute efter :) Happy day!

Här har ni receptet: 

Det här är det du behöver:
1 gul lök
1 burk konserverade kikärtor
Lite strimlad vitkål (Två nävar? TYP. Ca en tiondels.) 
500 gram krossad tomat
4 matskedar jordnötssmör (jag hade i lite extra...)
1 näve cashewnötter 
1 matsked tomatpuré
1-2 dl vatten
Färsk chili (här väljer man hur starkt man vill ha)
1 matsked curry
Salt & peppar

Så här gör du:
1. Hacka löken och fräs den med chili och curry tills den blir mjuk.
2. Strimla vitkål och vänd ner den i löken och fräs lite till.
3. Häll i krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, vatten, salt och peppar. Låt puttra runt i typ 5 minuter.
4. Skölj kikärtorna, och ös ner dem. Koka i 5 minuter till.
5. Rör i cashewnötterna.
6. Ät upp. Förslagsvis med ris.

Kan starkt rekomendera - väldigt smaskigt. 

Bild Onekligen

1 kommentar: