Här har ni receptet:
Det här är det du behöver:
1 gul lök
1 burk konserverade kikärtor
Lite strimlad vitkål (Två nävar? TYP. Ca en tiondels.)
500 gram krossad tomat
4 matskedar jordnötssmör (jag hade i lite extra...)
1 näve cashewnötter
1 matsked tomatpuré
1-2 dl vatten
Färsk chili (här väljer man hur starkt man vill ha)
1 matsked curry
Salt & peppar
Så här gör du:
1. Hacka löken och fräs den med chili och curry tills den blir mjuk.
2. Strimla vitkål och vänd ner den i löken och fräs lite till.
3. Häll i krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, vatten, salt och peppar. Låt puttra runt i typ 5 minuter.
4. Skölj kikärtorna, och ös ner dem. Koka i 5 minuter till.
5. Rör i cashewnötterna.
6. Ät upp. Förslagsvis med ris.
1 gul lök
1 burk konserverade kikärtor
Lite strimlad vitkål (Två nävar? TYP. Ca en tiondels.)
500 gram krossad tomat
4 matskedar jordnötssmör (jag hade i lite extra...)
1 näve cashewnötter
1 matsked tomatpuré
1-2 dl vatten
Färsk chili (här väljer man hur starkt man vill ha)
1 matsked curry
Salt & peppar
Så här gör du:
1. Hacka löken och fräs den med chili och curry tills den blir mjuk.
2. Strimla vitkål och vänd ner den i löken och fräs lite till.
3. Häll i krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, vatten, salt och peppar. Låt puttra runt i typ 5 minuter.
4. Skölj kikärtorna, och ös ner dem. Koka i 5 minuter till.
5. Rör i cashewnötterna.
6. Ät upp. Förslagsvis med ris.
Kan starkt rekomendera - väldigt smaskigt.
Bild Onekligen
Låter jättegott. Det ska jag prova :) Kram
SvaraRadera